Ewa Wachowicz to gwiazda Polsatu. Prowadzi w stacji swój program "Ewa gotuje" a od września pojawia się także w studiu "Halo tu Polsat".

Świąteczny catering od Ewy Wachowicz. Tyle trzeba wydać

Była Miss Polonia w 2017 roku otworzyła w Krakowie na miejscu oryginalnej Kawiarni "U Zalipianek" swoją restaurację. "Zalipianki Ewa Wachowicz" znajduje się przy ulicy Szewskiej i cieszy się uznaniem wśród mieszkańców i turystów.

Reklama

Podobnie, jak w innych restauracjach, tak i tu znajdziemy ofertę świątecznego cateringu. Można rzecz jasna zamówić je z wyprzedzeniem. Jak czytamy w mediach społecznościowych, większość cen podanych jest za sztukę bądź za kg. Za karpia po żydowsku w restauracji Ewy Wachowicz trzeba zapłacić 30 zł za porcję. Śledź w śmietanie z cebulą i jabłkiem, a także śledź w oleju kosztują to wydatek rzędu 70 zł za kg.

Ile za bigos? Ile za pierogi? Takie są ceny u Ewy Wachowicz

Kilogramowa foremka pasztetu z jałowcem kosztuje 50 zł a za kilogram sałatki jarzynowej trzeba zapłacić 60 zł. W ofercie są również pierogi z kapustą i grzybami. Za 35 sztuk zapłacimy 80 zł, a za 0,5 kg uszek z grzybami to wydatek rzędu 60 zł. Najdroższy jest bigos, którego cena wynosi 90 zł za kg. Blacha sernika z lukrem cytrynowym i bakaliami kosztuje 180 zł.

U Ewy Wachowicz dostaniemy również kompot z suszu. Litr tego napoju to wydatek rzędu 20 zł. Za chleb zapłacimy z kolei 25 zł.