Wiadomo nie od dziś, że Magda Gessler świetnie zna się na kuchni i na robieniu interesów. Prowadzi w TVN przebojowy program "Kuchenne rewolucje", jest też restauratorką. Jak co roku jej restauracje oferują wielkanocny catering. Jeśli nie mamy ochoty spędzać długich godzin w kuchni, a chcemy podać na świąteczny stół tradycyjne, wielkanocne potrawy, można skorzystać z cateringu Magdy Gessler. Trzeba jednak pamiętać, że to jest droga przyjemność.

Kosztowne jajka

Na stronie warszawskiej restauracji Magdy Gesseler U Fukiera zajdziemy już wielkanocne menu. To potrawy, które można zamówić na święta. Jak wyglądają ceny? Za pięć połówek jajek faszerowanych z pieczarkami i koprem trzeba zapłacić 38 zł. To oznacza, że jedna połówka kosztuje aż 7,60 zł. Z kolei za jajka faszerowane szynką zapłacimy 41 zł.

Reklama

Cenne mięsa i sałatka

Słoiczek pasty jajecznej z młodym szczypiorem (200 g) to wydatek rzędu 35 zł. 300 g sałatki jarzynowej kosztuje 43 zł, a 400 g pasztetu z dziczyzny i grzybów to wydatek rzędu 98 zł.

Wielu z pewnością nie wyobraża sobie świąt bez mięsa. Oczywiście w menu cateringu Magdy Gessler ich nie brakuje. Pół kilo wiejskiej jałowcowej kupicie za 37,50 zł, a biała parzona kosztuje 39,50 zł. Można również dostać schab ze śliwką - tutaj trzeba uiścić opłatę 78 zł. Za chrzan zapłacimy 22 zł, a sos tatarski kosztuje 39 zł. Foremka pasztetu z dziczyzny i grzybów kosztuje 98 zł (za 400 g), a śledź sherry w sosie z selera naciowego - 58 zł (za 300 g).

Ceny świątecznego żurku

W wielkanocnej ofercie gwiazdy "Kuchennych rewolucji" znajdziemy też barszcz biały na zakwasie za 69 zł (za 900 ml) czy żur z prawdziwkami za 78 zł (za 900 ml). Wśród zup cenowo wyróżnia się krem chrzanowy na zakwasie z żuru z pulpetami cielęcymi, za który trzeba zapłacić 79 zł (za 900 ml).

Cenne słodycze

Wielkanocne ciasta od znanej restauratorki również są dość drogie. Za mazurek z białą czekoladą i kardamonem zapłacimy 63 zł - w tej samej cenie sprzedawany jest także mazurek kajmakowy z prażonymi orzechami. Nieco więcej zapłacimy za mazurka różanego (67 zł). U Gessler babę drożdżową z bakaliami kupimy za 88 zł (1,2 kg), a bezę migdałową z kremem - za 133 zł