Jedna z największych amerykańskich sieci fast food chce podbić Polskę. Planuje bowiem otworzyć u nas 27 lokali, w których będzie sprzedawać pizzę. Na razie firma skoncentruje się tylko na jednym mieście, potem zacznie ekspansję na cały kraj.
Firma DP Polska, jak dowiedział się "Portal Spożywczy" ma sprawić, że Polacy będą zajadać się amerykańską pizzą. Najpierw, w ciągu najbliższych dwóch lat powstanie 27 restauracji w Warszawie. Potem firma, razem ze swym amerykańskim partnerem, sprawdzi, czy jedzenie się przyjęło. Jeśli Polacy polubią amerykańską pizzę, to kolejne lokale powstaną w całej Polsce.
Domino's Pizza to druga, co do wielkości, sieć pizzerii w USA. Ma ponad 9 tysięcy restauracji na całym świecie. W 2009 klienci uznali jednak jej produkty za najgorsze w całych Stanach Zjednoczonych. Po tym werdykcie koncern zapowiedział zmiany. Zatrudnił nowego prezesa. J. Patrick Doyle wprowadził nowe standardy, zmienił recepturę ta i pod jego kierownictwem firma zanotowała wzrost dochodów o 14 proc.
Komentarze(33)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarszeZajadać się można czymś smacznym, a nie amerykańskim śmieciojedzeniem.
"Domino's Pizza ma ponad 9 tysięcy restauracji na całym świecie"
Autorom tej jakże śmiałej tezy proponuję zapoznanie się z definicją słowa restauracja. Równie dobrze można by napisać o restauracji "Teatralka" w Poznaniu, serwującej zapiekanki na wynos.
co za masakra niech sie sami pasa takimi smieciami , utylizacji smieci szukają?
Widac tutaj arytkuł sponsorowany, co prawda bez takiego wpisu, wiec chamska kryptoreklama.
Pizza pochodzi z Włoch. Tyle, że była pieczona w piecach chlebowych na końcu wypieku pieczywa w formie prostokatnej. Emigranci w NY dopasowali ją do tależa na jedną porcję. no potem się rozrosła chyba już do XXXL :)
We Włoszech było to jedzenie biedoty, zapijane tanim winem. Na pewno jednak miało swój uro. Pizza z fastfoodów w Polsce to grzech a nie jedzenie, jak i inne fastfoody oblegane przez głupkowatą i durnowatą młodzież bez ambicji. Smak wolności i zachodu a potem taki jeden z drugim nawet nie potrafi użyć widelc i noża. Zgroza.
w efekcie jednak bialko spozywane z weglowodanami nie jest w pelni trawione i slabo przyswajane a tluszcz trawiony z cukrem znacznie przyspiesza i zwieksza odkladanie tkanki tluszczowej.
Ponad to niska jakosc produktow, brak warzyw w diecie, konserwanty i hormony, mieso smazone na tluszczu to tzw czynniki rakotworcze...powtorze raz jeszcze jakby ktos nie rozumial - RAKOTWORCZE...a jest jeszcze wiele innych schorzen ktorych poczatkiem jest nieprawidlowe odzywianie.
Tym samym warto zadac sobie pytanie czym rozni sie codzienna polska kuchnia od amerykanskiego fast fooda? ano prawie niczym...hormonowy schabowy i ziemniaczki czy golonka z piwem i chlebkiem albo zakonserwowane na amen i wedzone kielbasy i szynki to fast food'o podobny polski tradycyjny styl ktory od lat prowadzi ludzi smutna droga na oddzialy kardiologii i onkologii.
Jestesmy o tyle do przodu ze nasz kapitalizm jest troszeczke mlodszy niz amerykanski a przez lata poprostu nie mielismy dostepu do srodkow jakimi dysponuje usa - mam na mysli styl fast foodowy telewizorowo-kanapowo-samochodowy i nim utoniemy w zalewie konsumpcjonizmu ktory nieustannie do nas naplywa i ktory sami tak chetnie produkujemy to moze zrozumiemy ze na naszych podstawowych instynktach i zdrowiu ktos zarabia grube miliony (ktos kto sam pewnie zdrowo sie odzywia)...i po prostu zaczniemy sie interesowac tym co dostajemy lub sami sobie kladziemy na talerz...nim bedzie za pozno na zmiany!
A z mrożonek polecam pizze 4 sery iglotex, najlepsza mrożona jaką jadłem. :D
Ale też najbardziej lubię pizzę z pieca na drewno, we Francji takie piece i pyszną cieniutką pizzę mają nawet w budkach na kołach :D U nas ta świadomość się chyba nie pojawi, bo większość ciągle zamawia pizzę "na grubym" (ble!) :D