• ~kkk
    (2013-09-23 11:18)
    @~heu2013-09-23 08:44: "nie jem miesa od 6 meisiecy" - Czy to w związku z zakazem uboju rytualnego?
  • ~heu
    (2013-09-23 08:44)
    nie jem miesa od 6 meisiecy...jakos normalnei sie czuje...
  • ~KRYTYK
    (2013-09-23 13:14)
    No to przeciez nie powinno byc problemem dla wiekszosci Polakow, ktorzy zyja w BIEDZIE. Ich juz nie stac dzis na (porzadne) mieso!!!
  • ~stereo_pi_jan
    (2013-09-23 13:33)
    Zjadanie padliny jest PO-lecane
  • ~hubert
    (2013-09-24 21:14)
    Kolejny tekst bez autora. Widać, iż publikując wiedział, że ma się czego wstydzić. Uwalniany metan z gazów odprowadzanych przez zwierzęta hodowlane jest tylko jednym i najmniejszym czynnikiem wpływającym na efekt cieplarniany. Ich odchody ulegają biologicznym przemianom i też uwalniają ogromne ilości metanu i dwutlenku węgla. Najważniejsze jednak jest to, że na wyprodukowanie 1 kg wołowiny potrzeba ponad 10 kg soi, nie wspominając hektolitrów wody. Efekt spożywczy jest porównywalny, choć relacja surowca ma się jak 1:10.
  • ~m-53
    (2013-09-24 23:24)
    @ hubert.

    w trosce o środowisko jestem skłonny zawrzeć porozumienie
    - ja będę zjadał kilogram steków z fasolką szparagową, wszystko podlane zarumienionym masełkiem. Do tego flaszka burgunda.
    - Ty wiadro soi. Podlane oszczędzoną wodą.

    Wspólnie zmniejszymy emisją z krowich zadków o połowę.

    Pasi???
  • ~kajot551
    (2013-10-13 17:15)
    Nie jem bo nie stac mnie na jedzenie -rencista przed apteka.
Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.